Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med. När man lagar mat till många kan man göra det lätt för sig och laga så många komponenter som möjligt som funkar att laga dagen innan och bara värma på vid själva serveringen
Parmesanpotatis. Koka skalad, mjöligpotatis. Plocka och skär basilikan. Riv parmesanost. Mosa potatisen och blanda med äggulor, olivolja, riven parmesan, basilika, salt och svartpeppar
Vi testade att grava köttet först och sedan grilla det. Fantastiskt gott blev det. Ni måste testa det. 6 portioner. 1 kg oxfile 3 msk flingsalt 3 msk strösocker 2 tsk mald svartpeppar 3 krossade vitlöksklyftor med skal 1,5 dl persilja, hackad 5 cl gin,. 6 portioner. 1 kg oxfile. 3 msk flingsalt. 3 krossade vitlöksklyftor med skal. 1,5 dl persilja. 5 cl gin
Putsa oxfilén. Stickin en köttermometer i den tjockaste delen. Ta upp köttet och låt det vila ett tag. Gaffelmosa getosten och blanda med creme fraiche
Nu har maken stått vidgrillenigen, den här gången blev det till att testa hel oxfilé. Grillen behöver förberedas med en rejäl glödbedd för både direkt och indirektgrillning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.