Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med. Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Hacka persiljan och blanda med oljan och citronsaft av citronen. Blanda oljehacket med rödbetorna. Fräs linserna i en stekpanna med lite olivolja och den rivna vitlöken
Grilladoxfilémed madeirasåsPortioner. Låt reducera till hälften, smaka av med salt och vitpeppar, avsluta såsen med smöret och resten av madeiran precis före servering
Vi grillade även ryggbiff som jag köpt på Thuressons. Ljummen sallad med citrondressing. Så smidigt att låta köttet koka under dagen och sedan bara pensla det med färdig bbq-sås vid grillningen
Börja med klyftpotatisen. i ett durkslag, torka med lite papper och blanda dem med olja, salt och vitpeppar i en långpanna, ugnsform eller ugnsfast stekpanna
Blanda bönor med olja, senap, äpplejuice och persilja. Servera med ett gott bröd och grönsallad. 8 rödbetor (blanda gärna med gul och polkabetor). 8 rödbetor (blanda gärna med gul och polkabetor)
1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg färska rödbetor 1 färsk gul lök 4 dl rucola 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja ½ tsk flingsalt 150 g fetaost el Apetina® vitost 1 dl svarta oliverGör så här Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, 20-30 min
Pensla oxfilénmed olja och krydda med salt och peppar. Servera oxfilén tillsammans med marmeladen. Grilla oxfilén runt om 6-8 min beroende på hur genomgrillad du vill ha köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.