När man lagar mat till många kan man göra det lätt för sig och laga så många komponenter som möjligt som funkar att laga dagen innan och bara värma på vid själva serveringen
se och det blev direkt en favorit för både maken och mig. Och paprikasalsan gör sig otroligt bra ihop med bearnaisesås (som vi valde att komplettera rätten med)
Servera köttet med en grillad tomathalva, steklökar, en skiva beasmör och din favoritsallad. Finhacka schalottenlöken och mosa ihop alla ingredienser med en gaffel
Häromkvällen åt vi Jamie Olivers oxfilé med bearnaise ochgrillade grönsaker. Ta ut köttet ur påsen, klappa det med hushållspapper och rulla det i olivolja
Igår kväll grillade vi skivor av oxfilé marinerade i min egen favoritmarinad. Jag hade packat skivat grovt bröd som jag har fryst in i mindre förpackningar och handlat grov dansk leverpastej med en hög halt av lever
Skiva rotsaker och lök tunt, skölj inte grönsakerna då det är viktigt att all stärkelse sitter kvar. Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök
Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.