På 1 dl olja blir det ca. 2 dl färdig sås. Blanda senap, socker och äggula rör om detta ordentligt. Tillsätt oljan mycket långsamt och under kraftig vispning ( gärna med elvisp )
Rör ner dillen och avnjut med en god gravad lax. Blanda senap, honung, balsamvinäger och cognac väl. Tillsätt oljan under omrörning, gärna lite i taget till önskad konsistens
Om du följer receptet nedan så tänk på att vända laxen några gånger så den blir gravad överallt. När laxen väl är gravad vilket du med tränat öga ser på köttet är det bara att skära upp i tunna skivor
Såå god, ni måste göra egen till julbordet och gravade laxen. Om jag visste det var så här enkelt att göra egen gravlaxsås hade jag gjort det för 20 år sedan
Hittade detta recept på gravlaxsås i konsumbladet och det blev klart godkänt på julbordet. Lättgjord gravlaxsås1 sats3 msk senap1 msk strösocker1 krm salt½ krm vitpeppar1 dl majonnäs1 dl dill, hackad, färsk eller fryst1-2 tsk vinägerGör så härMät upp allt utom vinäger i en skål
Den passar ju som bekant bäst till gravad lax men vill man så kan man enkelt tillsätta lite Cremé fraiche för att göra den mildare och plötsligt passar den perfekt till lite rökta fiskar
Tina laxen. Blanda socker, salt, peppar och nejlika, och gnid in laxen med blandningen. Blanda citronskal och -saft, apelsinskal och -saft och ingefära, och gnid in laxen med blandningen
Goda sillar, gravad lax, potatis, ägg och senapssås. -) Gårdagens middag var lättlagad då det serverades saffransgravad lax (recept nedan), olika sillar från Klädesholmens sill (absolut godast tycker jag), potatis, ägg och senapssås
Det är så enkelt, och blir otroligt mycket billigare än färdigköpt gravad lax. När den sedan är färdiggravad, efter två dygn i kylskåpet, skär du den i tunna skivor och njuter på buffébordet, eller kanske till stuvad potatis