Julmat 21

Julmat 21

  • 42 Recept
Julens rödkål

Julens rödkål

Häll ner rödkålen i en kastrull. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Skär klyftorna i mindre bitar
Julens potatispaté

Julens potatispaté

Skala och skiva potatisen tunt. Skala och riv morötterna grovt. Låt potatisen koka i lättsaltat vatten ca 10 min
Julens godaste knäckebröd

Julens godaste knäckebröd

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt kall mjölk, sirap, olja, brödkryddor, salt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl
Revbensspjäll

Revbensspjäll

Knäck benen och putsa köttet. Blanda ihop alla ingredienser. Gnid in köttet med marinaden och låt det ligga och dra i en plastpåse i ca 2-4 timmar
Julens tunnbröd

Julens tunnbröd

Härligt med en hel-ledig familj under julen. Vi hade dagarna innan jul otroligt kallt ute, med -36 grader som kallast här i närheten
Julens goda köttbullar

Julens goda köttbullar

Ja ni, nu börjar det verkligen dra ihop sig för en stora dagen. Hoppas ni inte stressar runt allt för mycket utan hinner njuta lite med familjen också
Julens ischoklad med kokosolja

Julens ischoklad med kokosolja

KampanjerJunikampanjerSolskyddskampanjAlpha Plus - BonusproduktSmoothiekampanjWalden Farms -10%Urtekram kryddor - 15 %Fyndhörnan
Revbensspjäll och Rödkål

Revbensspjäll och Rödkål

Godaste julrevbenen gör du med hjälp av detta receptet>>men häller i 33 cl julmust i kokvattnet och river i ca 1-2 cm färsk ingefära i marinaden
Julkringlor

Julkringlor

Sätt ugnen på 225°C. Stöt eller mortla saffranet med lite av sockret. Rör matfett med saffran och socker poröst
Julgodis

Julgodis

Idag så blir det till att baka julgodis i parti och minut. Funderar på att göra hallontryffel och sen är ju mariannetryffel ett måste
Julgodis - Skumtomtefudge

Julgodis - Skumtomtefudge

Här kommer ett recept till på julgodis. Receptet är hämtat från Monica Ahlberg med små justeringar. ca 12 bitar skumtomtar2 dl socker1 dl vispgrädde50 gram smör150 gram vit chokladBlanda ihop skumtomtar, socker, grädde och smör i en kastrull
Julgodis: Vit kardemummatryffel

Julgodis: Vit kardemummatryffel

Detta var verkligen en hit. Tyvärr inte så nyttigt, men lite onyttigt får man väl unna sig såhär i juletider
Julköttbullarna som blev rätt trots fel

Julköttbullarna som blev rätt trots fel

Ibland är det tur att man gör fel. Köttbullarna vi åt i dag var enligt vårt vanliga recept som jag oftast använder ändå berömde Leif dem jättemycket och tyckte att de var ovanligt goda
Julköttbullar

Julköttbullar

En laddning julköttbullar är nu klara och ligger i frysen i väntan på att plockas fram till julbordet på självaste dopparedagen
Julig pannacotta

Julig pannacotta

Pannacotta passar ju bra till efterrätt efter en stabbig julmiddag, eller som vi ska äta idag när makens bröder med fam kommer, vildsvin och potatisgratäng
Julkryddade kamben med julmust- och glöggglace

Julkryddade kamben med julmust- och glöggglace

De här kambenen (eller ribsen) lagade jag till julbordet som vi serverade på jobbet så därför kommer receptet i två former, ett anpassat för hemmabruk och ett som är anpassat för storkök
Julmuffins

Julmuffins

När jag hittade receptet i årets Allers jultidning, så visste jag direkt att jag ville prova göra dessa muffins
Julmuffins

Julmuffins

I morgon får jag besök av tidningen och ska bjuda på julmuffins. Jag bakade kardemummamuffins med fyllning idag, så ska jag dekorera dem i kväll
Janssons frestelse - krämig och mild

Janssons frestelse - krämig och mild

Janssons frestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Denna variant är en mild krämig och snäll Jansson, ja helt enkelt barnvänlig och ett måste för alla som egentligen säger att de inte gillar Jansson att testa och för Janssonälskare blir det att säga Mmmm
Janssons frestelse med skinka

Janssons frestelse med skinka

Första arbetsdagen på det nya året är avklarad och det gick ju riktigt bra. Vi tog oss upp i tid t. o. m. Få se hur det går imorgon när även de stora barnens jullov är slut
Jansson på matjesill

Jansson på matjesill

Traditionellt så gör man en Janssons frestelse på ansjovis, men när man arbetar i restaurangkök använder man sig ofta av något som heter ansjoviskryddad sillfilé när man lagar rätten
Revben till jul

Revben till jul

Jag ligger lite efter med bloggandet, denna rätt åt vi precis innan jul för att min kära Hustru ville ha tjocka revben och var rädd att dessa skulle saknas på släktens julbord
Julrevben

Julrevben

Förkoka spjället i buljong ca 45 minuter. Dela i ribbor. Värm ugnen till 225°. Koka ihop vinäger och kalvfond tills 1 dl återstår