Här kommer ett recept till på julgodis. Receptet är hämtat från Monica Ahlberg med små justeringar. ca 12 bitar skumtomtar2 dl socker1 dl vispgrädde50 gram smör150 gram vit chokladBlanda ihop skumtomtar, socker, grädde och smör i en kastrull
Ibland är det tur att man gör fel. Köttbullarna vi åt i dag var enligt vårt vanliga recept som jag oftast använder ändå berömde Leif dem jättemycket och tyckte att de var ovanligt goda
Pannacotta passar ju bra till efterrätt efter en stabbig julmiddag, eller som vi ska äta idag när makens bröder med fam kommer, vildsvin och potatisgratäng
De här kambenen (eller ribsen) lagade jag till julbordet som vi serverade på jobbet så därför kommer receptet i två former, ett anpassat för hemmabruk och ett som är anpassat för storkök
Janssons frestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Denna variant är en mild krämig och snäll Jansson, ja helt enkelt barnvänlig och ett måste för alla som egentligen säger att de inte gillar Jansson att testa och för Janssonälskare blir det att säga Mmmm
Första arbetsdagen på det nya året är avklarad och det gick ju riktigt bra. Vi tog oss upp i tid t. o. m. Få se hur det går imorgon när även de stora barnens jullov är slut
Traditionellt så gör man en Janssons frestelse på ansjovis, men när man arbetar i restaurangkök använder man sig ofta av något som heter ansjoviskryddad sillfilé när man lagar rätten
Jag ligger lite efter med bloggandet, denna rätt åt vi precis innan jul för att min kära Hustru ville ha tjocka revben och var rädd att dessa skulle saknas på släktens julbord