Vispa ägg och socker poröst, gärna med elvisp. Klä ev formen invändigt med bakplåtspapper. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i resten av hallonmoset
Hacka nötterna fint och blanda hälften med marsanpulver. Stjälp upp kakan och låt svalna. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper och strö över resten av nötterna
Vispa grädden och smaksätt den med lemoncurd. Dekorera med delade jordgubbar. Vispa äggvitorna med ättiksprit och 1 dl av sockret till hårt, styvt skum. Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängen i mitten av ugnen, minst 2 timmar, gärna med ugnsluckan på glänt den sista halvtimmen. 250 g jordgubbar
I dag var en sådan dag, då den ena killen som hade köpt present och var så besviken att han hade missat kalaset skulle komma över med sin mamma och fika
Täck gräddlagret med bitar av avrunnen persika och skivade jordgubbaroch lägg samman. Täck med marängsmeten och ställ in för gräddning direkt i den uppvärmda ugnen
Garnera medjordgubbaroch siktat florsocker. Lägg den ena delen på ett uppläggningsfat och bred på hälften av fyllningen, skivade jordgubbaroch resten av fyllningen
Mosa bananenmed en gaffel i en skål, blanda sedan i övriga ingredienser. Vid servering lägger du lite kvarg mellan varje pankakare, skiva även bananochjordgubbaroch lägg på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.