Fröknäcke med kokos. Skall vara helt genomtorrt ochknaprigt när det är färdigt. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Försvinnande gottoch enkelt som tusan. Knäckebrödmedfrönoch havregryn. Om du är sugen på att göra eget knäckebröd, eller eget fröknäcke, så har jag ett superenkelt och smarrigt recept
Kastanjeflingorna smakade sött ochgott - med en tydlig smak av kastanj - trots att de inte innehåller något extra socker utan enbart ekologiska kastanjer
Röran passar fint på ett gottknäckebröd. Den här veckan har det oavsiktligt blivit ett philadelphiaost- tema, igår var det moussaka och tidigare i veckan pasta
Jag fick ett önskemål om recepten på muffinsen ochpepparkaksknäckebrödet, så här kommer de. Vill ni även testa ett annat knäckebröd, så finns havreknäcket [länk] sedan tidigare i bloggen
Skär med en kniv till rutor. Koka upp vattnet och häll i blandningen rör om till en smet. Häll ut smeten på en plåt lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut tunt på pappret
Men jag bakar så gott som alltid glutenfritt, med naturliga och rena glutenfria mjölsorter, och försöker i övrigt satsa på mat som är så oprocessad, naturlig och närproducerad som möjligt
GI-knäckebröd. Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
Färskost medolika smaksättningar. Mycket krämigt ochgott. En ostsås klarar sig rätt bra själv, särskilt om någon eller några av ostarna har mycket karaktär, men det är gott att blanda ner något annat också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.