Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken. Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla
Blanda gryn, vetemjöl och rågsikt i en bunke. Häll degspadet i assistenten ( om man har en sådan) och häll i mjölblandningen, lite i sänder och se till att degen blir fast och bakbar
Knäckebröd med frönoch flingsalt. Blanda frönoch kärnor, majsmjöl och salt. Konstaterade i alla fall att det var alldeles för längesen jag uppdaterade bloggen och passar med det här inlägget på att bidra till månandens sötsak där temat är ”Morgon”
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här fröoch nötbrödet lchf går till och med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Mixa mandel, valnötter ochsesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Jag äter inte bröd så ofta längre och jag saknar det egentligen inte heller
Men vi kör på havregryn i denna familjen. Havregrynen mal jag i blender till mjöl. 5 dl havregryn (som mals). Låt jäsa i en timme och grädda i 225 grader i 20 minuter. 5 dl havregryn
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.