Sommarens bästa bönsallad med linser och knapriga frön
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl belugalinser
  • smör eller olja
  • 3 morötter
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1 tetra kidneybönor (400g)
  • 1 tetra stora vita bönor (400g)
  • 0,5 dl kapris
  • 0,5 dl extra virgin olivolja
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 5 blad kryddtagetes
  • salt, peppar, vitlökspulver1. Sjud linserna i rikligt med vatten och lite salt i 20 minuter. Slå av vattnet.
  • 12. Hacka morötterna till små tärningar. Stek morotshacket i smör, eller mjölkfritt smör eller olja för veganskt. Ha ner pumpafröna mot slutet och allra sist sesamfröna.
  • 13. Skölj bönor och blanda med linserna, det stekta samt kapris. Ha i vinäger och olja. Smaka av med färska, klippta örter och kryddor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.