Att baka surdegsbröd kräver tålamod vilket jag inte har. Men mina två senaste försök att baka surdegsbröd var så lyckade att det var helt klart värt mödan och tiden
Goda frukostbröd bakade utan mjöl som går lätt att röra till och baka ut kvällen före. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Förra veckan testade jag att baka bröd på något så udda som vispgrädde. Och så blev mina dinkelbaguetter jättefina och saftiga, precis som jag hoppades Receptet går bra att variera efter tillgång på grädde, då en mindre mängd ger mer "vanligt" bröd och den större mängden (som jag råkade använda eftersom jag räknade fel) ger ett bröd med en unik konsistens och smak - ungefär som ett mellanting av scones och croissant
20min Ta sedan varje vikt bröd och rulla försiktigt ihop till enlång rulle. Det blir då en skarv i rullen som jäggs uppåt på en mjöl bakduk där du drar upp duken mellan bröden Låt jäsa 1 tim och 15 min, vänd sedan bröden och snitta på baksidan strö över lite mjöl och in i ugnen (som är satt på 250grader
Ett fantastiskt gott bröd. Så om man vill baka bröd med surdeg men varken har tid eller ork att sätta och underhålla en surdeg, så är detta ett fint alternativ
Lika euforisk som lyckokänslan är av att skära upp ett vackert, väldoftande bröd med underbart inkråm, lika nedslående är känslan av misslyckande när ett vackert, väldoftande bröd visar sig innehålla ett kompakt och degigt inkråm