Tjongkola, Ernsts recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 11,5 dl vispgrädde
  • 11,5 dl ljus sirap
  • 125 g smör
  • 12 krm salt
  • 1 matolja
  • 13 dl strösocker 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl ljus sirap 25 g smör 2 krm salt matoljaOlja in en marmorskiva eller en bakplåt. Olja också in saxen och de två stekspadar du behöver för tillverkningen. Blanda socker, grädde, sirap, smör och salt i en tjockbottnad kastrull och låt det koka upp. Låt massan koka på hög värme till 150 grader, ca 15 minuter. Häll över kolan på marmorskivan eller bakplåten och låt den svalna något. Ta de inoljade stekspadarna och vik in kolans kanter mot mitten. Fortsätt att arbeta och vika massan tills den är så sval att du hantera den med händerna. Olja in händerna och ta sedan upp kolan och dra ut den som en lång korv. Vik ihop, snurra och dra ut den igen. Repetera processen tills kolan börjar ljusna och stelnar något men fortfarande är blank. Dela kolan i två bitar och dra ut varje bit till en lång stång. Klipp av kolan till lagom stora bitar med den inoljade saxen. Lägg bitarna att stelna på bänken eller plåten. Se till att de inte kladdar ihop.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.