13 dl
strösocker 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl ljus sirap 25 g smör 2 krm salt matoljaOlja in en marmorskiva eller en bakplåt. Olja också in saxen och de två stekspadar du behöver för tillverkningen. Blanda socker, grädde, sirap, smör och salt i en tjockbottnad kastrull och låt det koka upp. Låt massan koka på hög värme till 150 grader, ca 15 minuter. Häll över kolan på marmorskivan eller bakplåten och låt den svalna något. Ta de inoljade stekspadarna och vik in kolans kanter mot mitten. Fortsätt att arbeta och vika massan tills den är så sval att du hantera den med händerna. Olja in händerna och ta sedan upp kolan och dra ut den som en lång korv. Vik ihop, snurra och dra ut den igen. Repetera processen tills kolan börjar ljusna och stelnar något men fortfarande är blank. Dela kolan i två bitar och dra ut varje bit till en lång stång. Klipp av kolan till lagom stora bitar med den inoljade saxen. Lägg bitarna att stelna på bänken eller plåten. Se till att de inte kladdar ihop.
En väldigt god kola gör du med det här receptet. Tänk på att följa receptet noga för att lyckas. Använd termometer eller gör kulprovet för att veta när kolan är färdig
Hacka chokladen fint och smält tillsammans med kokosfettet över ett vattenbad. Rör i lakritsgranulat. Fyll en liten kanna för att lättare fylla små aluminiumformar och låt chokladen stelna
Recept. Alla mina söta recept hittar du HÄR >>. För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>. Detta är ett sååå gott godis med marshmallows - Ni MÅSTE testa
Enkel Wienernougat. 6 december 2013, 09. 25. Jag har börjat göra julgodis inför jul men det finns en stor risk att jag behöver göra fler av dessa för det var så grymt goda
Klipp bakplåtspapper i rutor som är 8x5 cm. Snurra ihop till strutar och fäst med tejp. Ställ strutarna i små glas eller i en skål med strösocker så att de står stadigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.