1 äpplen,
Ingrid MarieKlipp upp nätet och dra bort nät och svål. Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat. Hyvla bort fett med en osthyvel, så att fettranden minskas enligt önskemål.
1 Rör
samman äggula, socker, senap och 1/2 dl panko i en skål. Pensla blandningen på skinkan. Strö över 2 msk panko och 2 msk rörsocker. Griljera skinkan i mitten av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.
1 Låt
skinkan svalna och skär upp 3-4 mm tjocka skivor. Lägg upp på fat med grönkål och äpplen runtom. Servera med äppelkompott.
Många väljer färdigkokt julskinka för att spara tid i köket. Om du köper skinkan färdigkokt – satsa då på en svensk julskinka och gör din egen griljering
Det här är en rätt som i mitt kök återkommer varje år, till Nyår. Många har den även på julbordet men hos oss är den självklar som vickning på nyårsnatten
Vem älskar inte en gräddkola som smälter i munnen och ännu bättre att ge bort i julklapp t ex som jag gjort då jag gjort en liten påse av cellofan och skurit kolan och packat i bakplåtspapper
Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. I år valde vi att köpa en färdigkokt julskinka från scan, eftersom vi inte ska vara hemma i jul så kändes det inte lönt att koka en egen
Ett fantastiskt gott alternativ eller komplement till den klassiska julskinkan. Man tager vad man haver och denna gången blev det en kryddskinka på cirka 3 kg
I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. 1 stycken julskinka av valfri sort. Och nu när vi ändå är inne på ämnet julskinka så kan vi berätta för er att, enligt Svenskt kött, 61% av Sveriges befolkning tycker att det inte känns som en riktig jul utan julskinka på bordet. 80% tycker att det är viktigt att julskinkan är av svenskt kött och dom procenten kan vi ju säga att vi håller med till 100%. 1 stycken julskinka
Jag fullkomligt älskar julskinka och senap på något gott bröd eller knäckebröd. Det här blev mitt resultat, det blev till och med en vegansk julskinka faktiskt
Så klart hade vi julskinka. När jag tillagar en julskinka, så gör jag det alltid i ugnen. 1. a advent och då har vi som tradition att äta ett "mini" julbord och så blev det även i år
Efter förra årets misslyckande med julskinkan var det kul att lyckas i år. Den blev otroligt bra. Att långsamt rimma den under lång tid med en ganska ”svag” saltlag blev verkligen bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.