Pankogriljerad julskinka
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 färdigkokt julskinka med svål, 3-4 kg
  • 1 Griljering
  • 11 äggula
  • 12 msk strösocker
  • 11/2 dl senap
  • 11/2 dl + 2 msk pankoströbröd
  • 12 msk rörsocker strö
  • 1 Garnering
  • 1 färsk grönkål
  • 1 äpplen, Ingrid MarieKlipp upp nätet och dra bort nät och svål. Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat. Hyvla bort fett med en osthyvel, så att fettranden minskas enligt önskemål.
  • 1 Rör samman äggula, socker, senap och 1/2 dl panko i en skål. Pensla blandningen på skinkan. Strö över 2 msk panko och 2 msk rörsocker. Griljera skinkan i mitten av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.
  • 1 Låt skinkan svalna och skär upp 3-4 mm tjocka skivor. Lägg upp på fat med grönkål och äpplen runtom. Servera med äppelkompott.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.