1 på
brödbakning på jäst, men de blev så bra! Så lätt är det faktiskt att baka sina egna pitabröd, det enda var att man bör börja tidigare än 22.30 på kvällen, med tanke på att de ska jäsa till sig och så. Till
8
bröd
2,4 dl
varmt vatten 1 msk torrjäst ca 7 dl mjöl 1 msk socker 1 msk olivolja 1 tsk salt Gör så här: Värm vattnet en aning och blanda i jäst och socker. Låt stå ca 15 minuter Blanda i mjöl, salt och olja. Knåda väl. Låt jäsa en timme. Dela degen i åtta bitar och kavla/platta ut dem så att de är 0,5 cm tjocka. Låt jäsa medan ugnen blir varm. Grädda i 250 grader
Något måste bort - men vad. De bakadesI köket på landet, med hjälp av maskinenni skådar ovan, i kanske det enda jaginte kommer att sakna från köket på landet, nämligen den imitt tycke aningen sega ugnen
På tallriken låg rester av ugnsbakad lax med spenat- och dillpesto från veckan, ugnsbakade plommontomater, stekt Gårdshalloumi från Fontana (tips från Moma på Istagramtidigareidag) och ugnsrostad vitkål som Sonja (Dagmar´s Kitchen) bloggade om tidigarei veckan
Då får ni även veta vadjag vann. ) Eftersom jag själv inte var hundra procent nöjd med denna så blev jagverkligen superförvånad och har just precis (efter några dagar) lyckas smälta in att jagfaktiskt vann
men här är nästan samma sak, en oinspirerad kväll kikadejagi kylen och frysen och skafferiet och lyckades plocka ihop denna sallad som hade dugt lika gott mitti sommaren
Om jag hade kunnat trolla, hade jag önskat att jag nådde mitt mål på en vecka. Att viktnedgång måste få ta tid, att hitta ett sätt att äta och dricka som fungerar för just mig och det i resten av mittliv
Jösses vadjag bakat. Man kunde tro att jag bakat för en ny bakbok, men så är det inte. Givetvis bakar man då helt nya recept, självklart går receptmakerskan igång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.