300 gram
broccoli 1 ¼ dl ströbröd 2 ekologiska ägg 2 dl riven hushållsost ½ dl riven parmesanost ½ tsk torkad oregano 1 tsk torkad basilika 1 matsked linfrön Värm ugnen till 200°. Ångkoka broccolin och hacka i mindre bitar. Vispa äggen poröst i en storskål. Tillsätt de övriga ingredienserna och bland ihop väl med hjälp av dina händer. Forma till små biffar ca 5 cm långa och fördela dem på bakplåtspapper på en plåt.
Lukten när jag gick förbi staffanskyrkan fick mig verkligen att känna mig som tio år igen och jagkom att tänka på alla skolavslutningarsom vi haft där och hurjag sjunger sommarvisor med Josefin vid min sida och hoppar upp i mormor och morfars famnar med min blåa blommiga klänning på mig
Hur motsägelsefullt det än kan låta, med tanke på matlagningensdominerande roll i mitt liv, så är det just införskaffandet av ny spis som fått stryka på foten till förmån för mer akutaangelägenheter
De här påsarna kan jag sedan använda som bas i köttfärssås (quornfärssås) och därmed slipper jag göra sånt där avancerat som att komma på hurjag ska krydda maten
Citrontimjan är det endajag för tillfället har i mitt kryddland, men har ni inte det så går det bra med vanlig timjan, det rivna citronskalet ger ändå en fräschör till rätten
Då önskade jag mig något krämigt, för ävenom vi inte äter (animalisk) ost så vill vi som äter hel-vegetariskt faktiskt inte äta torra rätter där osten bara uteslutits
Den, förutomglutenfritt, trendigakosthållningen Paleo är just nu på tapeten hos många. Förespråkarna för paleolitisk kosthållning utgår från evolutionsteoriersommenar att Homosapiensrent biologiskt inte förändrats från denna tid och i sin utveckling till människa anpassats till att äta en viss slags kost
Drinken bär namnet Schottish Yell, och så snart jag i egenskap av amatörbartender lyckas fixa färskpressad ingefärsjuice och köpa orgeat hos exempelvis Barkonsult (då jag inte orkar göra själv, somjag ser att "gamla" Tockasvansen gjorde egen av för längesedan), ska jag se till att det serveras sådana här i vårt hus
Det är skönt det med, för på jobbet sen måste jag tänka så mycket ( söver ju folk så det kan liksom inte bara tuffa på utan att jag vet vad jag gör och helst varför)
Jag kan säga att det finns många ställensom man kan hitta burkar på, Ni skulle bara veta. Japp, jag och min farmor tog ofta promenader när jag var hos henne, och på dessa promenader letade vi efter burkar/flaskor och annat som gick att panta
Jag försöker åtminstone hålla nere mängden för varje rätt och mycket kan vi göra förrätter eller goda luncher/fruncher av under kommande juldagarna, såegentligen gör det inget att det blir lite över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.