Jag gillar ju inte att slänga mat så pastan som blivit över blandar jag ihop med vad som finns i kylen, kan även det vara rester som korv, köttfärs eller skinka
Det ärvadjag kallar nyttigt och billig snabbmat. Nej det kanske inte är så ekonomiskt smart att köpa färsk ( gärna ekologiskt) kycklingfilé på väg hem från jobbet för att man inte vet vad man ska laga samma kväll
Jag äter det ofta närjagär själv och jag tröttnar aldrig på det. Den här gången blev det extra gott för jag stekte bacon med blomkålen och toppade med chili flakes
Personligen saknar jag inte pastan, potatisen, brödet eller vad man annars hade haft till. Det är så härjag tycker maten är som godast och får på köpet ett lågt GI
Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. färsk salvia, hackad. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
”Amiri” och ”Abu kass” är två olika märken som jag brukar använda och är nöjd med. Riktigt bra basmatiris hittas främst i orientaliska livsmedelsbutiker Jag brukar titta efter de Indiska rissorterna som oftast har långa fina risskorn som inte klibbar ihop lika lätt
Grädde – Vispbar kokosgrädde/sojagrädde/havregrädde. Undra vad min mormor hade sagt om alla varianter. Eftersom jag inte älskar massa grädde så gör jag små klickar av grädde runtom, lagom för mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.