Till detta grillade jag även sparris som penslades med samma marinad som lammspetten. Den här rätten gjorde jag förra helgen när min dotter fyllde år, en grekisk inspirerad rätt som bestod av souvlaki på lamm, dvs grillspett med lammkött och paprika
Ett bra sätt för mig att få tummen ur och våga prova bak och desserter som inte är min starka sida är temat "Månadens sötsak" på bloggen "Söta saker" - då blir jag motiverad
Samma smaksättare som i porchettan, med andra ord, men ändå annorlunda. De trogna läsarna minns kanske mitt besök på Scans slakteri i Linköping i början på mars förra året, där jag fick stycka en halv rapsgris
I stort sett är det mitt traditionella recept på kladdkaka men, jag har bytt ut vetemjölet mot rågmjöl och tillsatt en finriven morot (gav extra saftighet)
Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Låter som en smaskig kaka till studenten. Leilas underbara mazarintårta (Bild lånad av Tv4)färdig på 40 min150 g mjukt smör300 g mandelmassa3 st ägg0,5 dl vetemjölsmör till formenmandelspån till formen2 dl vispgrädde1 l färska bär till garneringenSätt ugnen på 175 grader varmluft
Ta tag i degens kanter och vik dem mot mitten på degen. Det ska handla om bröd som man bakar i sommarstugan, i studentkorridoren, eller på andra ställen där man kanske inte har degblandare och digitalvåg
Hittade ett recept på saffranstryffel hos Arla som jag ville testa, men eftersom jag inte tycker om när saffranssmaken tar över halverade jag den mängden och lade även till smak av citron
Skulle jag inte börja städa då för då skulle jag bli försenad till jobbet. Tillhör du den där skaran som så gärna skulle vilja äta mer vegetariskt men tycker att det verkar för svårt eller tror att barnen/sambon inte ska äta så testa de här broccolibiffarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.