Salt. Häll i räkorna och låt dem ligga i en kort stund. Skala och skiva vitlöken. Salta. Gambasal ajillo (räkor i vitlök) 4 portioner. 200 g större räkor som är råa, skalade. Lägg över räkorna och oljan i 4 stycken små ugnsäkra formar
Nu är det bäst om allting är förbered då detta går väldigt snabbt. Lägg i räkorna samt den goda såsen i formarna och servera näs det fortfarande fräser
När vitlöken fått lite färg tillsätts räkorna. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunnt. Ta bort räkorna från värmen, garnera med lite finhackad persilja och täck över med ett lock eller fat
Enklast, med minimal ansträngning gör man med kungsräkor en gambasal ajillo. Tillsätt sedan de skalade, avrunna och avtorkade räkorna och låt koka i oljan
Gambasal olio et aillo Räkor utan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken tunt, strimla chilin och fräs de båda i olivolja
Räkor i vitlök, här kommer rätten som är min absoluta stora favorit på tapas-bordet. Gambasal ajillo. Hallå mina matglada vänner, här kommer de tre sista recepten från Tapasveckan och jag kan lova att det är inte något ni vill missa
Yield. 18. Servings. 9. Cook Time. 50 Min. Grillad entrecote på baguette med avokado, citrondressing, majonnäs. 4. Friterad kyckling (KFC-style) med ranchdressing och asiatisk sötsyrlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.