Fisk

Fisk

Lax i ugn med sojastekt broccoli

Lax i ugn med sojastekt broccoli

ca 1,4 kg laxsida. 1Glaze5 msk gochujang 5 msk mirin 1 msk sesamolja 2 msk japansk soja 1 limefrukt, pressad saft 2 msk strösocker 1 klyfta vitlök, riven 1 msk vita sesamfrön, rostade 1 msk svarta sesamfrön, rostade
Krämigaste äggröran | Mitt kök

Krämigaste äggröran | Mitt kök

Vispa ihop ägg och crème fraiche och en knivsudd salt. Smält lite smör i en liten teflonpanna. Häll ned äggen och rör med trägaffel (jag använder en smörkniv i trä) och föser ihop äggen mot mitten av pannan, tills de är knappt stelnade
Sjötunga walewska med gratinerat mos

Sjötunga walewska med gratinerat mos

1,2 kg sjötunga, filéad, be att få benen till fonden. Sås200 g rotselleri 60 g palsternacka 3 morötter 2 gula lökar 3-4 lagerblad 30 vitpepparkorn 0,5 tsk timjan 4 dl vitt vin 2 humrar 1,7 l vispgrädde 1 sockerbit 1 dl ost, smakrik , riven 4-5 msk tomatpuré 2 msk cognac 1-2 stänk cayennepeppar ca 3 msk majsstärkelse 1 citron, till garnering
Lax med kryddigt täcke

Lax med kryddigt täcke

Nu är det höst. Vaknade idag till ljudet av smattrande regn mot fönstret. Nu har vi några tuffa mörka månader framför oss innan det vänder och ljuset kommer åter
Pappas ugnsgratinerade havskräftor

Pappas ugnsgratinerade havskräftor

8 kräftor, råa 150 g smör 125 g ansjovis (på burk) 2-3 kvist dill, finhackad 2-3 klyfta vitlök 2 dl torrt vitt vin bröd (till servering)
Kokta musslor

Kokta musslor

Rensa musslorna. Skär bort ev. sk. skägg med en skalkniv. Släng musslor som är öppna när de är okokta (de är då döda)
Pastarosor med lax och spenat

Pastarosor med lax och spenat

12 st fiskbuljongtärningar. 200° 1 st gul lök strimlad 3 st vitlöksklyftor pressad 300 g färsk spenat 1 msk olivolja 200 g kallrökt lax i skivor 250 g färska pastaplattor Vitvinssås 1 st gul lök finhackad 1 tsk olivolja 2 dl vitt vin 4 dl vatten 4 dl grädde 2 st fiskbuljongtärningarVitvinssås
Ugnsbakad lax med avokadokräm och vitlöksstekta haricots verts

Ugnsbakad lax med avokadokräm och vitlöksstekta haricots verts

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 250 gram laxfilé(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 tsk olivolja Avokadokräm 1 st avokado(s) 0,5 kruka(or) färsk persilja 0,5 st lime 0,5 klyfta(or) vitlök 25 gram parmesanost 0,5 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 150 gram haricots verts , färska 0,5 st röd lök 1 klyfta(or) vitlök 2 tsk olivolja 1 krm salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Varm laxfärs i form - Sara Bäckmo

Varm laxfärs i form - Sara Bäckmo

Ingredienser700 g lax utan skinn och ben2 ägg2 dl gräddeett knippe vitlöksblast, purjolök eller lökett knippe färsk dilleventuellt finhackade rotsaker eller andra bladsaltpepparsmör
Snabb och enkel lax

Snabb och enkel lax

Häll över blandningen över fisken. Slå på ugnen på 200 grader. Lägg den tinade laxen i en smord ugnsform