Vispa ihop ägg och crème fraiche och en knivsudd salt. Smält lite smör i en liten teflonpanna. Häll ned äggen och rör med trägaffel (jag använder en smörkniv i trä) och föser ihop äggen mot mitten av pannan, tills de är knappt stelnade
Nu är det höst. Vaknade idag till ljudet av smattrande regn mot fönstret. Nu har vi några tuffa mörka månader framför oss innan det vänder och ljuset kommer åter
12 st fiskbuljongtärningar. 200° 1 st gul lök strimlad 3 st vitlöksklyftor pressad 300 g färsk spenat 1 msk olivolja 200 g kallrökt lax i skivor 250 g färska pastaplattor Vitvinssås 1 st gul lök finhackad 1 tsk olivolja 2 dl vitt vin 4 dl vatten 4 dl grädde 2 st fiskbuljongtärningarVitvinssås
Ingredienser700 g lax utan skinn och ben2 ägg2 dl gräddeett knippe vitlöksblast, purjolök eller lökett knippe färsk dilleventuellt finhackade rotsaker eller andra bladsaltpepparsmör
Hacka äggen och blanda ner persilja och mezeyoghurt. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg spenat/sallad i botten på brödet, klicka på äggröra, skivade tomater och rödlök