Häll i räkorna och låt dem ligga i en kort stund. Salt. Skala och skiva vitlöken. Salta. Gambas al ajillo (räkor i vitlök) 4 portioner. 200 g större räkor som är råa, skalade. Lägg över räkorna och oljan i 4 stycken små ugnsäkra formar
Gambas al olio et aillo Räkor utan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken tunt, strimla chilin och fräs de båda i olivolja
Det som tar lite tid är att skalaräkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt. Salt/vitpeppar. På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör ner kokosolja, fishsauce, jordnötssmör, limejuice, ingefära och låt allt sjuda några minuter
salt. Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i olivoljan i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.