1 kg räkor med skal. 2 st schalottenlökar. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Salt. 1 msk sambal oelek. 170 g räkor i lag. 1 citron, finrivet skal och saft. 250 g färska pastaplattor 200 g riven ost t ex mozzarella Fyllning 4 dl crème fraiche 2 dl mjölk 1 msk sambal oelek 1 pressad vitlöksklyfta 2 finrivna fiskbuljongtärning 170 g räkor i lag 170 g kräftstjärtar i lag 4 dl strimlad purjolök 250 g skivade cocktailtomater 100 g färsk spenat 1 citron, finrivet skal och saft Salt Peppar
Häll i räkorna och låt dem ligga i en kort stund. Salt. Skala och skiva vitlöken. Salta. Gambasal ajillo (räkor i vitlök) 4 portioner. 200 g större räkor som är råa, skalade. Lägg över räkorna och oljan i 4 stycken små ugnsäkra formar
Gambasal olio et aillo Räkor utan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken tunt, strimla chilin och fräs de båda i olivolja
Lägg i räkorna samt den goda såsen i formarna och servera näs det fortfarande fräser. Nu är det bäst om allting är förbered då detta går väldigt snabbt
När vitlöken fått lite färg tillsätts räkorna. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunnt. Ta bort räkorna från värmen, garnera med lite finhackad persilja och täck över med ett lock eller fat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.