Gambas al ajillo
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl fina, skalade räkor, färska svenska eller frysta grönländska, eller tigerräkor
  • 12 dl olivolja eller häften olivolja, hälften solros- eller rapsolja
  • 11-2 st pepparfrukt, kallas piri-piri eller peperoncini
  • 11½ dl tunt skivade vitlöksklyftorFördela oljan i ugnsfasta keramikformar. Lägg ner pepparfrukten och vitlöksklyftorna.
  • 1 Koka i formarna i ugnen på hög värme tills det puttrar om oljan.
  • 1 Tillsätt räkorna. Låt dem bara bli varma, under någon halvminut. Längre koktid förstör hela rätten, då blir räkorna sega och torra.
  • 1 Servera rykande hett med gott vitt bröd att doppa i såsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.