Gambas al Pil Pil - vitlöksfrästa räkor
catrineyngbro
catrineyngbro

Gambas al Pil Pil - vitlöksfrästa räkor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • olivolja 3 msk
  • salt 1 nypa
  • chiliflingor el färsk chili 1 tsk
  • vitlöksklyftor, hackade 2
  • paprikapulver
  • stora råa räkor 12
  • bladpersilja, hackad (spara lite till dekoration)
  • bröd till servering

Beskrivning

    Gambas al Pil Pil - räkor frästa i olja med vitlök och chili. En brödbit suger upp den smakrika oljan. Perfekt tapa!

    Mängden räkor är beräknat till att man servera flera tapas. Här får du tänka själv.

    20 min Skaldjur 4 port.
    Skriv ut
    Spara
    Gilla (4) Inköpslista
    Gör så här
    1
    Skala räkorna. Hacka vitlök. Skölj och grovhacka persiljan.
    Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt salt, chiliflakes, rör, sedan hackad vitlök. Fräs snabbt. Pudra över lite paprikapulver. Fräs.
    Lägg i räkorna och tillaga dem tills de är rosa. Rör i persilja. Servera genast med gott lantbröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.