MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Till julsammankomsten med bokklubben lagade jag lite vegetarisk mat som passar fint till julbordet, bland annat denna stuvade grönkål
Åt för första gången grönkål på Sjätte tunnans julbord och vart stormförtjust. Färsk grönkål. 1 stånd ca 500 g grönkål. 1-2krm salt,. Koka kålen mjuk i buljong, ca 15-20 min. 1 stånd ca 500 g grönkål. 1-2krm salt,
1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuter i lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
Grönkål, morot & purjo. Slanta morötterna, strimla grönkålen och purjon. (1-2 port beroende på om du äter grönsakerna som ensamrätt eller tillbehör). 3 medelstora grönkålsblad. 15-20 cm purjolök. Koka upp ca 1 liter vatten med 1,5-2 tsk salt. Tillsätt morötter och grönkål till vattnet och låt sjuda på meddelvärme i ca 3-4 minuter. Related 1-2 port beroende på om du äter grönsakerna som ensamrätt eller tillbehör). 3 medelstora grönkålsblad. 15-20 cm purjolök
Röd quinoa med kokosstekt grönkål och grillad kyckling. färsk, skuren grönkål. Servera sedan den stekta grönkålen med ingefärsquionan, kycklingen och toppa med ytterligare kokosmjölk
Grönkål. Tag bort stjälkarna från Grönkålen och lossa bladen försiktigt. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ringla lite olja över, lägg grönkålen på plåten rör om försiktigt och strö lite flingsalt över
8 2 stora grönkålsstånd (à ca 1/2 kg) 5 dl skinkspad eller köttbuljong (fond eller tärning + vatten) 1 msk smör eller margarin 1 dl vispgrädde 1 tsk salt 1/2 tsk socker 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan
400 g färsk grönkål. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g färsk grönkål 1 tärning grönsaksbuljong 4 dl vatten 1 liten gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® crème fraiche rivet skal av ½ citron salt och pepparRepa grönkålen från stjälkarna och strimla bladen grovt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.