Halländsk grönkål
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram färsk grönkål utan stjälkar i påse, 400 gram fryst grönkål eller 800 gram färsk grönkål med stam
  • 14 dl skinkbuljong
  • 12 msk smör
  • 12 dl grädde
  • 11 msk ljus sirap
  • 10,5 krm vitpeppar samt ev. salt att smaka av med (skinkbuljongen är salt)Skölj, rensa och skär bort stjälkar. Hacka grovt. Lägg grönkålen i en gryta och tillsätt skinkspad (plus ev vatten om det är skinkspad från stekpåse). Koka grönkålen under lock i 20 minuter. Den mesta av buljongen har då kokat in. Häll av resten i durkslag och låt svalna. Hacka grönkålen fint. Smält smör i en panna och tillsätt grönkålen. Fräs den i några minuter och tillsätt grädde och koka i fem minuter. Innan servering så smakar du av grönkålen med sirap, vitpeppar och ev. salt. Man kan också tillsätta och värma upp med mer grädde om du vill ha en mer såsig grönkål.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.