Grönkål – grundrecept
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g färsk grönkål
  • 11 tärning grönsaksbuljong
  • 14 dl vatten
  • 11 liten gul lök
  • 11 msk Arla® Svenskt Smör
  • 12 dl Arla Köket® crème fraiche
  • 1 rivet skal av ½ citron
  • 1 salt och peppar
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g färsk grönkål 1 tärning grönsaksbuljong 4 dl vatten 1 liten gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® crème fraiche rivet skal av ½ citron salt och pepparRepa grönkålen från stjälkarna och strimla bladen grovt.
  • 1 Koka upp vatten och buljongtärning i en stor kastrull. Lägg i kålen och koka ca 20 min tills det mesta av vattnet kokat in.
  • 1 Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna.
  • 1 Lägg lök, crème fraiche och citronskal i kastrullen med kål. Rör om och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.