Sockerfri kladdkaka. //Malin Sockerfri kladdkaka. 1 msk lakritspulver (valfritt). Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 min. 1 msk lakritspulver (valfritt)
15-20 g ramslöksblad, fint hackade. Börja stoppa korven - lämna först ca 3 cm fjälster tomt innan du låter smeten gå i, efter ca 15 cm så lämnar du lite fjälster tomt igen och snurrar korven runt några varv så en ände bildas. 15-20 g ramslöksblad, fint hackade
Preppa grillen med indirekt-tekniken. Börja med att putsa köttet fritt från hinnor och senor. Tempraturen i grillen ska ligga mellan 120 - 180 grader. Jag grillar den då en på direkt värme va 2 min på varje sida och lägger den sedan på indirekt värme tills innertempraturen landar på ca 52 grader och precis som rådjuret så lindar jag sedan in den i ett foliepaket och låter den vila 10 - 15 min innan servering och den har då snuddat vid 55 grader i innertemp i paketet
Strö över valfri mängd av kryddorna som bildar en rubb. Det är faktiskt inte så dumt med rutiner ibland ändå och det enda som jag har fuskat lite med sedan jag började jobba igen är träningen och det känns i hela kroppen att man tagit ut sig alldeles för lite dem senaste två veckorna även om jag varit ute och kört ett par gånger
Jag gjorde även en lite tzatziki-liknande röra vid sidan om. Inget spring mellan grillen och köket utan när locket på grillen ligger på så kan man njuta av den friska luften och bara ta det lugnt
Jag skulle laga fläskkarré idag, det var det som jag hade planerat inför denna middag. Resten fick licksom växa fram och improviseras ihop strax innan tillagningen
Igår hade jag RUS-samtal (Resultat-och-Utvecklingssamtal) med chefen. Jag ville också bara visa min tröstshopping på facebook senaste veckan, haha det blir dyrt att vara hemma, fast allt är ju typ"second hand"
Vi grillade Älgfärsburgare och till det friterade vi kålrotspommes. Den firetade kålroten går lika bra att fritera på grillen som i fritösen eller på spisen, det enda man måste tänka på är att hålla koll så oljan kommer upp i rätt temp
Tempraturen i grillen bör ligga mellan 100 - 130 grader och skall hålla sig 30 - 40 min. Lägg dem på kalla sidan och rök dem då mellan 20 - 40 + min efter tycke och smak
Tillsätt sedan 2-3 stora msk med turkisk yoghurt i äggsmeten. Fredagstipset. Duo mousse När Emma var & hälsade på i onsdags kväll hade vi självklart dessert, det blev en helt ny kombination
Hasselnötfri nutella. Eftersom både jag och sonen tyckte att det smakade för mycket solroskärnor förra gången jag provade att göra egen nutella beslutade jag mig för att göra ett försök till, men på ett annat sätt
Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.