Fruktkakan bakas varje år till jul i vårt hem. ENGELSK FRUKTKAKA1 st150 g torkade fikon (ca 8 st)1 dl russin15 halverade röda coctailbär3 msk konjak200 g smör3 dl brun farin4 ägg0,5 tsk nejlikor1 krm malen muskotnöt1 msk kanel1 tsk ingefärarivet skal av en citron3,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulverGör så här. Grädda i 75-90 minuter i 150 grader i botten av ugnen
En riktigt tung fruktkaka är tradition till julkaffet. En jul utan fruktkaka är ingen jul. Sätt ugnen på 150-160 grader. Blanda ner frukt- och mjölblandningen och lägg den tunga blandningen i en smord och bröad avlång form som rymmer 2 liter
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Fruktkaka är för många något som hör julen till - lika självklar som saffransbröd och pepparkakor. Fröknarna gillar det faktum att fruktkakan blir godare när den får ligga till sig och mogna
Smöra och bröa en rund form, ju större desto mer smak och ju mindre desto saftigare. Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna, det ska bli en slät och fin smet
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver, russin, syltat apelsinskal, hackade cocktailbär och hackad mandel, och rör ner i smeten
En klassisk fruktkaka hör till på julbordet. En klassisk fruktkaka hör till på julbordet. 3 1/2 dl fin gluten- och laktosfri mjölmix (som så ofta MixWells). 3 1/2 dl fin gluten- och laktosfri mjölmix (som så ofta Mix
Dag 1200 g tranbär, torkade 120 g russin 120 g gula russin 90 g aprikos, torra och skurna i mindre bitar 90 g körsbär ev 90 g valnötter (byt mot mer frukt om man inte tål nötter) 50 g rom 200 g mörkt muscovadosocker
Testade ett väldigt gott tillbehör till ostbrickan, närmare bestämt fruktkaka. Receptet är beräknat till ca 8-10 pers. Receptet är beräknat till ca 8-10 pers
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.