Fast lite skönt att den har gjort det för nu äntligen kommer vi in i en av de mysigaste perioderna på året och det är nu vi kan baka med massa härlig smaker som vi inte använder så mycket resten av året
Blanda mjöl och bakpulver som du rör i blandningen tillsammans med de grovhackade mandlarna. Lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt och låt torka i ugnen ca en timme eller tills de känns torra
Dadlar med ädelost. Det är ju julfest med jobbet i kväll så då vill jag inte ha bilen. Så här länge brukar jag inte vänta med att äta första julbordet för året, så det ska bli så gott
Blanda i frukten med konjaken och kryddorna. Fruktkakan bakas varje år till jul i vårt hem. ENGELSK FRUKTKAKA1 st150 g torkade fikon (ca 8 st)1 dl russin15 halverade röda coctailbär3 msk konjak200 g smör3 dl brun farin4 ägg0,5 tsk nejlikor1 krm malen muskotnöt1 msk kanel1 tsk ingefärarivet skal av en citron3,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulverGör så här
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Fruktkakan håller sig täckt i kylskåp i ett par veckor minst. Fruktkakor av engelsk typ som traditionellt serveras till jul ska med fördel vara kompakta, tunga med relativt lite smet och med mycket blandad torkad frukt
Servera med. Koka pastan tillsammans med squashen. Stek kyckling tillsammans med salviablad i lite av oljan, och häll över på en tallrik medan du gör tomatsåsen
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl rom
Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna, det ska bli en slät och fin smet. Om du väljer äpplen eller något med samma storlek ska du skiva frukten i lagom stora delar, om det är mindre bär eller frukter så behöver du inte göra något med dem
Den här kakan är saftig, full med frukter som har fått dra i konjak och goda julsmaker. Tillsätt fruktblandningen, nötter, mjöl balndat med bakpulver och kardemumma
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Det här är en riktig vuxentårta, både smakmässigt men också i bemärkelsen att det är mörk rom i som inte har kokat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.