Blanda i fruktenmed konjaken och kryddorna. Fruktkakan bakas varje år till jul i vårt hem. ENGELSK FRUKTKAKA1 st150 g torkade fikon (ca 8 st)1 dl russin15 halverade röda coctailbär3 msk konjak200 g smör3 dl brun farin4 ägg0,5 tsk nejlikor1 krm malen muskotnöt1 msk kanel1 tsk ingefärarivet skal av en citron3,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulverGör så här
Fruktkakamed konjak och nötterFruktkakan är proppad medfrukt och nötter. Den fina fruktkakan. Den ska egentligen påbörjas flera dagar innan jul eftersom den torkade fruktenmed fördel ska ligga och dra i sprit i några dagar
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Lägg valfria bär och frukt i en liten ugnsform. Blanda ihop 9 gram smör, 13 gram vetemjöl och 13 gram havregryn med lite sötströ och smula över bären/frukten. Servera med 75 gram mild yoghurt vanilj
Lägg frukten i mjölet tillsammans med russin, de hela hasselnötterna och bakpulvret. Börja med att lägga de torkade aprikoserna i blöt en stund innan du börjar baka och ta även fram smöret så att det hinner bli rumsvarmt
Det stod en lite flicka med sin pappa vid sidan om mig och sneglade bestört på de “läbbiga” djuren med sina tentakler och sugkoppar, men jag försäkrade henne om att de var jättegoda
Vispa margarin med socker vitt och fluffigt. Rör om då och då, så frukten inte klibbar. extra saftig blir kakan om den torkade frukten får dra i ½ dl cognac ett par dagar
Missförstå mig rätt, jag tycker absolut att man ska avstå från tillsatt raffinerat socker, glukosirap och liknande, och har man svajigt blodsocker kanske man behöver vara lite extra försiktig medfrukt, men i min värld är det en stor skillnad mellan en frukt och socker
Fruktkakan håller sig täckt i kylskåp i ett par veckor minst. Fruktkakor av engelsk typ som traditionellt serveras till jul ska med fördel vara kompakta, tunga med relativt lite smet och med mycket blandad torkad frukt
4 1/2 purjolök (à ca 200 g) 1 röd chili 250 g körsbärstomater 300 g spaghetti 1 riven vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 dl vispgrädde 2 tsk finrivet citronskal ca 200 g skalade kräftstjärtar 1 1/2 dl finriven parmesanost salt svartpeppar Vid servering dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Frukt & Nöt. Brödet är gott som det är eller med något mer 'smaklöst' pålägg & får dig att kanske springa på toaletten mer än 1 gång per dag som mamma uttryckte det, haha
Rör ner konjak, mandel och den torkade frukten i smeten med en träslev. Men nu är kakan funnen i frysboxen och med dagens snöstorm kanske vi kan återskapa lite av den julstämning som vi gick miste om i december
Servera med glass och sen är det bara att njuta. Skiva frukten och lägg i lager i en ugnsfast form. Men lika härligt med färska jordgubbar eller hallon på sommaren
Piffa upp buffén med färgglada frukt- och salladstallrikar som placeras ut lite varstans på bordet. Idag har jag varit iväg och ätit pannkakslunch på Pannkakshuset i Tolg med jobbet, och det var riktigt mysigt verkligen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.