Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök
Blanda ihop löken tillsammans med gurkmixen lägg lite i varje snitt. salt & peppar. Värm grädde, chilisås, salt och peppar i en kastrull, låt sjuda upp och häll ner i ugnsformen med korven
Rör med en stekspade i smeten och för in stelnad omelett från kanten in mot mitten. Häll ner omelettsmeten och låt omeletten stelna, men den ska fort-farande vara krämig
Idag gör vi det enkelt, en fransk krämig omelettmed gräddiga räkor. Koka under tiden ihop grädden så den blir lite simmig, smaka av med salt och peppar och värm bara till räkorna innan du slår det på omeletten
Häll över äggsmeten och toppa med tomaterna. Servera med klippt gräslök ovanpå. Tillaga omeletten mitt i ugnen tills den stannat och fått fin färg, 15-20 min
Stek omeletten på medel- eller svag värme. Vispa upp ägget, smaka upp med salt och vitpeppar. Rör ordentligt i omeletten tills den tar ihop som en äggröra
Väldigt enkelt att gilla för dess simpla ingredienser och tillredning, men dessutom faller det också många i smaken då man kan fylla dom med precis vad man vill
Cous cous catering & event/Johan Gottberg och Katinka Svedberg. Vill man inte göra portionsomeletter i ugnen kan man steka omelett som vanligt i stekpannan i omgångar
Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Då var det daga igen för vardag, skola och jobb och därmed lite nyttiga matlådor till höstens alla jobbluncher
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.