Enkel fransk omelett
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ägg
  • 1 ost
  • 1 salt och vitpeppar1. Vispa upp ägget, smaka upp med salt och vitpeppar.2. Sila genom en sil.3. Stek på låg värme i oljad panna, gärna teflon.4. Rör ordentligt i omeletten tills den tar ihop som en äggröra.5. Lägg då ner den grovrivna osten och vik ihop och vänd omeletten.Tips1. Stek omeletten på medel- eller svag värme. Annars koagulerar ägget för snabbt.2. För att få en krämigare omelett kan du snabbt sila äggen. Då får du bort hinnorna som finns i ägget. Det här ger ett slätare slutresultat3. Om du skall göra en bondomelett, se till att du har fyllningen färdig innan du sätter igång med stekningen.4. Använd inte “våta” ingredienser i en bondomelett tex tomat. Då blir den vattnig.5. Stek bondomeletten på medelsvag värme men avsluta med att sätta den i ugnen då blir den luftigare.6. Istället för att fylla omeletten med ost, kan du hyvla osten i en smörad panna innan stekning. Då får du en krispigare omelett.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.