1 salt
och vitpeppar1. Vispa upp ägget, smaka upp med salt och vitpeppar.2. Sila genom en sil.3. Stek på låg värme i oljad panna, gärna teflon.4. Rör ordentligt i omeletten tills den tar ihop som en äggröra.5. Lägg då ner den grovrivna osten och vik ihop och vänd omeletten.Tips1. Stek omeletten på medel- eller svag värme. Annars koagulerar ägget för snabbt.2. För att få en krämigare omelett kan du snabbt sila äggen. Då får du bort hinnorna som finns i ägget. Det här ger ett slätare slutresultat3. Om du skall göra en bondomelett, se till att du har fyllningen färdig innan du sätter igång med stekningen.4. Använd inte “våta” ingredienser i en bondomelett tex tomat. Då blir den vattnig.5. Stek bondomeletten på medelsvag värme men avsluta med att sätta den i ugnen då blir den luftigare.6. Istället för att fylla omeletten med ost, kan du hyvla osten i en smörad panna innan stekning. Då får du en krispigare omelett.
Fiskgratäng med fransk senap (6 port. 21 september, 2017. Enkel fiskgratäng med fransk senap. Billig vardagsmat,Bra mat i matlåda,Fisk & skaldjur,Glutenfritt,Gratänger & ugnsstekt,Middagstips
Franskomelett. Omeletten är klar när den stadgat sig men fortfarande är lite krämig på ytan. Franskomelett4 ägg 4 msk mjölk 0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar 1 msk smör till stekning
Häll ner omelettsmeten och låt omeletten stelna, men den ska fort-farande vara krämig. Rör med en stekspade i smeten och för in stelnad omelett från kanten in mot mitten
Idag gör vi det enkelt, en fransk krämig omelett med gräddiga räkor. Koka under tiden ihop grädden så den blir lite simmig, smaka av med salt och peppar och värm bara till räkorna innan du slår det på omeletten
omelett. Vik ihop omeletten och servera med rata 1. ratatouille. Hacka lök och vitlök fint. Skär zucchini, paprika, aubergine och paprika i cm stora bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.