här kommer ett recept på en underbar liten entrerätt medRörhinna. Smakvariationerna är många men jag förderar denna rätt smaksatt med lite vitlök eller färsk chili
Rör med en stekspade i smeten och för in stelnad omelett från kanten in mot mitten. Häll ner omelettsmeten och låt omeletten stelna, men den ska fort-farande vara krämig
Idag gör vi det enkelt, en fransk krämig omelettmed gräddiga räkor. Koka under tiden ihop grädden så den blir lite simmig, smaka av med salt och peppar och värm bara till räkorna innan du slår det på omeletten
Häll över äggsmeten och toppa med tomaterna. Servera med klippt gräslök ovanpå. Tillaga omeletten mitt i ugnen tills den stannat och fått fin färg, 15-20 min
Stek omeletten på medel- eller svag värme. Vispa upp ägget, smaka upp med salt och vitpeppar. Rör ordentligt i omeletten tills den tar ihop som en äggröra
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.