Rosa pavlova med grädde och jordgubbar
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 1 1 röster

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 13 3/4 dl strösocker
  • 1 cirka 1 tsk röd karamellfärg
  • 14 dl vispgrädde
  • 11/2 liter jordgubbar, rensade
  • 1 myntakvistar
  • 1 florsocker
  • 13-4 dl rensade jordgubbar, skivade
  • 11 dl strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker, kan uteslutasSätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum, använd elvisp. Tillsätt 2 dl av sockret och vispa 1 minut. Vispa i resten av sockret, 2 msk i taget. Tillsätt karamellfärg och vispa till jämnrosa marängsmet.
  • 1 Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut 2/3 delar av marängsmeten till en rund botten, cirka 22 cm i diameter, bred ut marängen så att det formas en högre kant runtom. Lägg ut resten av marängsmeten i teskedstora klickar på samma plåt.
  • 1 Sätt plåten på nedersta falsen i ugnen och grädda marängerna cirka 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna.
  • 1 Jordgubbssirap: Blanda jordgubbar, strösocker och vaniljsocker i en liten kastrull eller värmetålig skål. Täck med plastfolie. Ställ kastrullen eller skålen i vattenbad.
  • 1 Låt stå på svag värme cirka 30 minuter (fyll på mer vatten i vattenbadet efter halva tiden om det behövs). Sila.
  • 1 Vispa grädden. Dela jordgubbar. Lägg marängbotten på ett fat. Varva i minimaränger, vispad grädde och jordgubbar. Garnera med myntan. Sikta över florsockret och servera genast med jordgubbsirap vid sidan om.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.