11 tsk
vaniljsocker, kan uteslutasSätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum, använd elvisp. Tillsätt 2 dl av sockret och vispa 1 minut. Vispa i resten av sockret, 2 msk i taget. Tillsätt karamellfärg och vispa till jämnrosa marängsmet.
1 Klä
en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut 2/3 delar av marängsmeten till en rund botten, cirka 22 cm i diameter, bred ut marängen så att det formas en högre kant runtom. Lägg ut resten av marängsmeten i teskedstora klickar på samma plåt.
1 Sätt
plåten på nedersta falsen i ugnen och grädda marängerna cirka 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna.
1 Jordgubbssirap:
Blanda jordgubbar, strösocker och vaniljsocker i en liten kastrull eller värmetålig skål. Täck med plastfolie. Ställ kastrullen eller skålen i vattenbad.
1 Låt
stå på svag värme cirka 30 minuter (fyll på mer vatten i vattenbadet efter halva tiden om det behövs). Sila.
1 Vispa
grädden. Dela jordgubbar. Lägg marängbotten på ett fat. Varva i minimaränger, vispad grädde och jordgubbar. Garnera med myntan. Sikta över florsockret och servera genast med jordgubbsirap vid sidan om.
Servera med vispad gräddeoch siktad kakao eller strössel. lättvispad grädde. Det skäms jag för, men med tiden ändrades smaken, som tur var, och sen många år tillbaka föredrar jag helt klart ‘riktig’ chokladpudding
Smält karamellerna tillsammans medgrädden i mikron tills all kola är smält. Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.