Ännu saftigare än en vanlig kanelbulle och farligt gott. Det problemet löser man dock enkelt med denna kanelbullesockerkaka som ursprungligen kommer från Pernilla Wahlgren om jag minns rätt
Hoppas ni alla haft en riktigt bra vecka där ute, fylld med solsken. Denna helgen inleddes med inget mindre än bröllop minsann, men mer om det alldeles strax
I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Blanda saften från alla citronernamed mjukrört smör. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen
Har man inte choklad chips så går det bra med Marabous mjölkchoklad eller mörk choklad. Nä, fram med människor som vågar se sanningen och dessutom vågar stå för den
Vispa i citronsaften och vispa tills du kan bilda toppar i marängen med visparna. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. rivet skal och pressad saft av 1 citron. 2 ägg 500 g Arla Köket Kesella® kvarg 1 dl strösocker 1 dl Arla Köket® crème fraiche ½ dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker rivet skal och pressad saft av 1 citron
Rör ner kesella, vanilj, salt, fett och mjöl blandat med bakpulver. Prova med en sticka. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten
Häll smeten i en långpanna, smord eller med bakplåtspapper. Strö rikligt med strössel över kakan. Efter en kalasvecka är vi nu tillbaka i vardagen med en helt vanlig vecka framför oss och vi börjar med denna måndag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.