Här från tidigare i veckan när vi åt stekt lax och pasta i sin enkelhet med en fräsch grönsallad och en supergod kall sås på en burk créme fraîche spetsad med lite thai sweet chili-sås, en klick honung för att balansera hettan, samt örtsalt och peppar
Inlägget Fräschoch enkel sallad med varmrökt lax dök först upp på Ät bra, må bra. Känns verkligen som det blir mer och mer höst i luften för varje dag tycker jag
Servera direkt med stekt eller kokt nypotatis, den kalla såsen och den fräscha salladen. -) Först hade jag bara tänkt laga en god sallad men tyckte det lät fattigt så det blev en fräsch sommarrätt med god lax som jag gravat under dagen
Sist Johan var och hälsade på mig tog vi bilen till Ica Maxi och shoppade loss. varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Ville tipsa er om en snabblagad rätt som jag ofta gör och som hela min familj älskar. Den är dessutom himla nyttig med laxen, spenaten och sötpotatisen
500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås
Skala och skär sötpotatisen i stavar. Skär zucchini och paprika i större bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, salta och peppra
Ett enkelt och mycket gott recept som vi säkerligen kommer att göra många gånger framöver. Blanda samman yoghurt, fetaost, persilja, dill och pressa ner vitlöken
Skala potatisen och ställ åt sidan för tillfället. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Gjorde en lax och räksoppa idag och den blev riktigt god. Skala räkorna och spara renset. Värm upp en kastrull och fräs den finhackade löken och vänd ner i pannan och pressa ner vitlöken
Idag blev det varmrökt lax med färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.