Mjukt morotsbröd med en knaprig ovansida och en sötma både från sirapen och morötterna. Pensla bullarna med vatten, strö pumpafrön eller andra frön och lite flingsalt utanpå
Toppas med mycket smaker med sting i. Lägg på galler under en handduk medans alla blir klara. Går att frysa men som allra godast att äta direkt medans dom är ljumna
Vi har blivit med brödrost. Bred ut på en plåt klädd med bakplåtspapper och strö över frön. Den går varm under dagarna, allt bröd är ju lite godare rostat
Smula ner jästen i degbunken och blanda med den skållade blandningen. Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Snitta bröden med en vass kniv 5 minuter innan jästiden är klar
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Kavla ut bröden och avsluta gärna med en kruskavel. Täck bunken med en handduk och låt vila ca 30 min. Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida
Men gör fröknäcke bakat med majsmjöl så slipper man den kladdiga rågdegen. Funkar bra att äta med smör eller ost – eller bara som ett knaprigt tilltugg till en pilsner
Hela sommaren har jag knaprat dessa goda fröknäckebitarmed havssalt på - både till teet med en god getost på eller som något chrunchigt till salladen - helt enkelt supergott och vanebildande
flingsalt och någon örtkrydda, eller färdigt ramslökssalt vilket jag använde. Jag gillar fröknäcke, jag gillar pistaschnötter, jag gillar bovete och jag gillar sesamfrön
Jag tycker att det kan vara svårt att lyckas med bröd som enbart har surdeg som jäsmedel. Nu verkar det som om min envishet äntligen har gett resultat, för denna gång lyckades jag få till ett surdegsbröd som inte bara gick att äta, utan som dessutom smakade riktigt bra
Det här med "fröknäcke" har länge väckt min nyfikenhet och nu vart jag sugen på att prova. Den som känner mig vet om mina problem med magen - så linfrön är perfekt om jag kan få in i min vardagliga kost på ett bra sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.