Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbisi brödrosten
Små, goda brödbullar bakade med vetemjöl, olivolja och lagrad ost. Med ett täcke av gratinerad ost ovanpå får frallorna härlig färg, knaprigkonsistens och ännu godare smak
Rör ifilmjölk, honung och sylt. 2 dl fiberhavregryn. 11 dl krossade linfrön. 11 dl russin. 12 tsk bikarbonat. 14 dl Arla® filmjölk. 1½ dl lingonsylt. 1Receptet gäller för 1 st 2 dl fiberhavregryn 5 dl vetemjöl 1 dl krossade linfrön 1 dl russin 1 dl grovhackade hasselnötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 4 dl Arla® filmjölk ½ dl flytande honung ½ dl lingonsyltSätt ugnen på 200°. 1Blanda alla torra ingredienseri en bunke. 1Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. 1Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.