Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt
Häll över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. 2 bröd25 g jäst3 dl ljummet vatten 1/2 dl olivolja2 msk honung2 msk flingsalt 7-8 dl vetemjöl special 10 körsbärstomater1/2 kruka basilika Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt. Jäs degen i en bunke med täckt duk ca 45 minuter
Det tar ju ett tag att baka bröd men med detta bröd så är det värt det. Det är inte speciellt krångligt heller och räcker till hela familjen och delar av släkten, om man nu vill dela med sig vill säga…
Mitt andra tips inför kräftskivan är focacciamed smak av tomat och basilika. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, 1 1/2–2 cm tjock. Tryck 20–24 hål i degen med pekfingret
Blanda med jästen och rör runt tills den löst sig. Lägg dom på varsin ugnsplåt med bakplåtspapper och tryck med fingrarna så att det blir gropar i degen och strö över flingsalt
Brödet serveras då oftast tillsammans med god olivolja och några droppar av den klassiska balsamvinägern från Modena och då gärna den krämiga varianten
Klyv vitlöken i halvor och lägg ned i burken tillsammans med lagerblad och rosmarin. Häll på svartpepparkornen och honungen och fyll sedan på med vinäger tills att burken är fylld
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focacciamed soltorkade tomater, fetaost och färska örter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.