testade jag focacciaoch det smakar precis som om det kom från en vanlig ugn, det fick t. Däremot är jag lite småimpad över det här med att man kan baka bröd
Oftast gör man kanske focaccia i långpannan, skär den i bitar och serverar på buffén. Här gör jag portionsfocaccia som mer liknar något som jag köpte i ett bageri i Sevilla
Olja en ugnspanna och pressa ut degen, tryck ner tomater, oliver och strö över rosmarin. 5 dl vatten3 msk olivolja1/2 paket jäst1 tsk salt2 tsk socker12 dl vetemjöl cirka+några msk olivoljanågra msk rosmarin1 ask körsbärstomateren näve oliverflingsalt(gott vore också lök)Blanda fingerljummet vatten med jäst, salt, socker och olja, rör ut vetemjölet, låt jäsa 30 minuter. 1 ask körsbärstomater
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focacciamed soltorkade tomater, fetaost och färska örter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
Blanda i kycklingbitarna och krydda med salt och peppar. Strimla basilikanoch rör ner i såsen. Plocka bort allt kycklingkött från kycklingen och skär det i små bitar
Späd med ljummen mjölk och vatten och rör om så att jästen löser sig. Olja en långpanna med olivolja. Till sätt olja, salt och de båda mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig, men ganska lös deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.