Focaccia, grundrecept. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter
Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd som kommer från Ligurien där vi var i somras bland annat och vandrade mellan byarna i Cinque Terra, men man kan faktiskt äta det lite överallt och även förstås hemma
Jisses vilket gott bröd jag gjorde idag. Hittade receptet hos Åse med bloggen 56kilo. se. -) Focaccia är ju ett italienskt bröd som jag bloggat om tidigare då en "vanlig" variant dvs med vetemjöl osv
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focaccia med soltorkade tomater, fetaost och färska örter. Ikväll har vi bjudit hem min sambos syster och hennes underbara 1 månaders baby Tova och då bakade jag en plåt med focaccia
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.