Grundrecept focaccia25 g färsk jäst, 1/2 pkt 3 dl ljummet vatten 0,5 dl olivolja 2 msk honung 1 msk flingsalt 7 dl vetemjöl special Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Focaccia med körsbärstomater och basilika1 sats focacciadeg (se grundrecept) 250 g körsbärstomater på kvist 250 g gula cocktailtomater 1 kruka färsk basilika Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Rosmarinfocaccia1 sats focacciadeg (se grundrecept) 4 kvistar färsk rosmarin Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Oliv- och fänkålsfocaccia1 sats focacciadeg (se grundrecept) 200 g svarta oliver 2 msk fänkålsfrön
Rödlöksfocaccia1 sats focacciadeg (se grundrecept) 3 rödlökar Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Focaccia är fantastiskt gott, och särskilt med oliver i. Men det är förstås en smaksak. Baka ditt eget och servera till studentmottagningen – eller till vilken fest som helst för den delen
Jag är inte mycket för att baka matbröd men jag hittade ett recept som jag inte kunde motstå. Med fem (5) minuters arbetsinsats och utan knådande utlovades ett perfekt resultat
Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.