Hade spanat in denna enkla focacciapå Lindas blogg och resultatet blev riktigt bra. När vi hade gäster över i fredags var jag riktigt sugen på att baka bröd
Jag använder mig alltid av Leila Lindholms recept påfocaccia, blir alltid bra. Lägg klyftorna med skal på, på en liten ugnsfast form och ringla över olivolja
Vilka underbara läsare jag har som ger mig feedback som kommentarer här på bloggen och via e-post med finfina mail men även på Facebook där jag också finns
Tiden beror ju på vilken mixer du har såklart, men snabb och enkel är den oavsett. Jag började med att använda funktionen för grovhackning i mixern för att grovt dela bananerna, sedan körde jag på finhackning
Salt & peppar efter behag. Häll på varm soppa och toppa med mynta, koriander, hampafrön, chiliflingor och lite ingefära – och clementindressing, recept här (klick)
Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Focacciamedkörsbärstomater och basilika. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke
Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Focacciamedkörsbärstomater och basilika. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke
Skala och hacka schalottenlöken i små bitar och stek tillsammans med köttet. När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.