130 st
körsbärstomater 3 st rosmarinkvistar 3 st lagerblad 2 st vitlökar 1.5-2 msk svartpeppar 2 msk honung 1-1.5 l vitvinsvinägerPicka tomaterna med en sticka eller gaffel. Lägg ned tomaterna i en väl rengjord glasburk. Klyv vitlöken i halvor och lägg ned i burken tillsammans med lagerblad och rosmarin. Häll på svartpepparkornen och honungen och fyll sedan på med vinäger tills att burken är fylld. Tillslut burken väl.
Dagens tips på inlagda tomater är en riktigt gammal goding som vi gjort en hel del gånger genom åren, receptet fick vi av Ankis mor för länge sedan och nu är det hög tid att vi skickar det vidare till er
Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma. Det är väldigt mycket socker i receptet, inte speciellt nyttigt
Ingredienser Portioner. 8 1 bit färsk ingefära (à ca 100 g) 5 dl vatten 1 dl risvinäger (su) 1 dl socker 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Njut av den krispiga gurkan när du tar första tuggan. Läs också. Picklad rödlök – utan socker. Inlagd saltgurka Ingredienser 1,5 kilo västeråsgurka 1,5 dl grovt salt, helst jodfritt För inläggningen
5 st päron. 15 dl strösocker. 10,5 tsk vaniljsocker. 10,5 st vaniljstång. 15 st päron 5 dl strösocker 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 st vaniljstångSkala och kärna ur päronen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.