3 dl
vitvinsvinäger (beror på hur syrligt du vill att det ska vara. men det ska bita till ordentligt)
vinäger
2 dl
vatten
2 dl
socker
socker
RÖDLÖK
4
rödlökar
4 msk
rödvinvinäger
2 msk
socker
salt
2
lagerblad
lagerblad
2 msk
vatten
FLÄSK
2 Sätt
ugnen på 100 grader Lägg köttet i en ugnsfast form och häll olivolja över köttet så att det är helt täckt. Låt sakta ugnsbakas i ca fyra timmar.
3 Ta
upp köttet ur oljan och torka av det. Blanda soja, honung, salt och peppar och pensla köttet. Låt det ligga och dra till sig marinaden i någon timme. Stek sen köttet i olja och smör på hög värme i några sekunder på varje sida så du får en stekyta.
soja
1 Skala
potatisarna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i ca femton minuter.
2 Mosa
dem med potatisstöt.
3 Värm
grädde och mjölk och tillsätt till potatisen.
4 Mixa
med mixerstav till en len puré. Späd med mer mjölk om du behöver för att få en bra konsistens.
5 smaka
av med salt och vitpeppar.
och vitpeppar
1 Skölj
och strimla kålen.
1 Skiva
löken tunt och lägg i en kastrull.
2 Tillsätt
vinäger, socker, salt, lagerblad och vatten. Låt dra i en timme.
3 Koka
på svag värme ihop lök och kryddor tills löken är mjuk.
En skärpning är på sin plats och därför ska jag försöka blogga lite mer om dettaför att öka min egen motivation Det blir kanske svårt vissa veckor då jag både pluggar, jobbar och har familj men jag ska försöka och lovar iallafall att lägga ut veckans matsedel varje söndag
Kristin får sig ett gott skratt av min berättelse, och påminner mig samtidigt om att skogens Kung skall man ha STOR respekt för även under andra tider på året
Jag förklararvarför jag tycker att man kan hämta inspiration från flera olika kosthållningar och hur du kan gå till väga för att hitta balans och den kost som passar dig… Poängen mer det här inlägget är att du enkelt på egen hand ska hitta den kost som hjälper dig att leva sockerfritt
Jag hade varit hos doktorn och tyckte att det fanns två häftiga jobb i världen. (Det är rätt praktiskt om såsen och tillbehören är förberedda också – så slipper du parkera i köket
När rullarna fått sin färg lägger ni upp dem på ett fat, häller lite av tomatsåsen och vitlöksåsen över och avsluta med att strö över färsk persilja och malen mynta
Ta ett nytt tag, dra i degen och vik in mot mitten på nytt. I går kom norska Dagens Næringslivs trevliga fotograf och reporter hem till oss för att göra surdegsreportage
Man är snabbt uppe i WHOs nya rekommendationer men Livsmedelsverket kommer inte att följa deras lägre förslag som är att max fem procent av vårt energiintag ska komma från socker, vilket motsvarar mellan fem och sju teskedar om dagen för en vuxen person
Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Receptet är för 2 personer. 50 g smör (kan ha tagit lite mer för att få till rätt konsistens på den gryniga massan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.