Fläsksida hos Rolf – ett matminne för livet
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 8 skivor fläskkarré
  • 3 vitlöksklyftor salt
  • salt
  • svartpeppar
  • timjan
  • olivolja
  • citron skal
  • 2 msk soja
  • 1 msk honung
  • flingsalt
  • 12 mandelpotatisar
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • vitpeppar
  • RÖDLÖK
  • salt
  • 3 dl vitvinsvinäger (beror på hur syrligt du vill att det ska vara. men det ska bita till ordentligt)
  • vinäger
  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • socker
  • RÖDLÖK
  • 4 rödlökar
  • 4 msk rödvinvinäger
  • 2 msk socker
  • salt
  • 2 lagerblad
  • lagerblad
  • 2 msk vatten
  • FLÄSK
  • 2 Sätt ugnen på 100 grader Lägg köttet i en ugnsfast form och häll olivolja över köttet så att det är helt täckt. Låt sakta ugnsbakas i ca fyra timmar.
  • 3 Ta upp köttet ur oljan och torka av det. Blanda soja, honung, salt och peppar och pensla köttet. Låt det ligga och dra till sig marinaden i någon timme. Stek sen köttet i olja och smör på hög värme i några sekunder på varje sida så du får en stekyta.
  • soja
  • 1 Skala potatisarna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i ca femton minuter.
  • 2 Mosa dem med potatisstöt.
  • 3 Värm grädde och mjölk och tillsätt till potatisen.
  • 4 Mixa med mixerstav till en len puré. Späd med mer mjölk om du behöver för att få en bra konsistens.
  • 5 smaka av med salt och vitpeppar.
  • och vitpeppar
  • 1 Skölj och strimla kålen.
  • 1 Skiva löken tunt och lägg i en kastrull.
  • 2 Tillsätt vinäger, socker, salt, lagerblad och vatten. Låt dra i en timme.
  • 3 Koka på svag värme ihop lök och kryddor tills löken är mjuk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.