Den här mumsiga risotton åt Anette och jag förra helgen och receptet är från Allt om mat. I originalreceptet skulle det inte vara med parmesan, men visst tusan ska man ha det
En underbart solig lördagseftermiddag i maj 2011 stod fem kvinnor i ett sommarstugekök i Åhus och tillredde i bästa samförstånd en helt fantastisk varmrätt
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Ugnsstekt Hel Anka 1 st Anka (ca 2 kg) 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Ugnsrostade Rotsaker 300 g potatis 300 g Palsternacka 300 g Morot 1 tsk salt 2 st Apelsiner Färsk timjan Sås steksky Apelsinsaft (från de ugnsstekta) 2 msk smör 2 msk vetemöl 4 dl vatten 2 msk Konc kycklingfond
Nu ligger jag efter med bloggandet igen. Det är den där stegtävlingen som stjäl all min tid. Jag gnetar förtvivlat på för att återvinna ledarplatsen inom mitt lag som jag nesligt förlorade i helgen, trots lördagens eskapader
800 g rådjursfilé. 1500 g spetskål, finstrimlad. 1smör, till stekning. 14 dl vispgrädde. 120 g färsk vintertryffel, lövtunt skivad, eller tryffelhack i olja
Eftersom det känns som höst här i Sundsvall så passar det med lite vintriga smaker. Att använda smaken från en god bouef bourgnignon-gryta som en sås till en god köttbit är en fantastisk idé (dock inte min)
Klassiker som man kan göra på många olika sätt. Tillbehören kan man variera efter tycke och smak men grunden är utskuren biff eller oxfilé, potatispuré och bacon