Fest

Fest

  • 59 Recept
Skaldjursrisotto med hummer, räkor och musslor

Skaldjursrisotto med hummer, räkor och musslor

Den här mumsiga risotton åt Anette och jag förra helgen och receptet är från Allt om mat. I originalreceptet skulle det inte vara med parmesan, men visst tusan ska man ha det
Ankbröst till nyår?

Ankbröst till nyår?

En underbart solig lördagseftermiddag i maj 2011 stod fem kvinnor i ett sommarstugekök i Åhus och tillredde i bästa samförstånd en helt fantastisk varmrätt
Helstekt anka

Helstekt anka

Helstekt anka är en riktig festmåltid. Använd stekpåse så slipper du det tråkiga jobbet att göra rent ugnen efteråt
Fläskfilé under roqueforttäcke

Fläskfilé under roqueforttäcke

Häll portvinet i dubbla plastpåsar. Lägg i fläskfilén och knyt påsen. Låt den ligga i kylskåp över natten
Eftermarinerad oxfilé

Eftermarinerad oxfilé

1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Stek köttet runt om i smör, lägg i ugnsfast form och stick in en stektermometer i den tjockaste delen
Tareqs coq au vin

Tareqs coq au vin

rejäl kyckling, gärna majskyckling eller gårdskyckling. 1vetemjöl. 1schalottenlökar. 1morötter. 1vitlöksklyfta
Anka

Anka

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Ugnsstekt Hel Anka 1 st Anka (ca 2 kg) 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Ugnsrostade Rotsaker 300 g potatis 300 g Palsternacka 300 g Morot 1 tsk salt 2 st Apelsiner Färsk timjan Sås steksky Apelsinsaft (från de ugnsstekta) 2 msk smör 2 msk vetemöl 4 dl vatten 2 msk Konc kycklingfond
Anka med körsbärssås

Anka med körsbärssås

Nu ligger jag efter med bloggandet igen. Det är den där stegtävlingen som stjäl all min tid. Jag gnetar förtvivlat på för att återvinna ledarplatsen inom mitt lag som jag nesligt förlorade i helgen, trots lördagens eskapader
Anka med Granatäppelvinsås

Anka med Granatäppelvinsås

En maträtt med lite känsla av lyx och mycket smaker, otroligt gott och uppskattat av gästerna. 800 g ankbröst
Stek

Stek

1 kg rostbiff, utskuren biff eller filé av nöt. 11 tsk salt
Porchetta

Porchetta

Porchetta kan göras på ett antal framdelsbitar av grisen. Hardcore-kockarna skulle säkert säga att det skall vara fläsksida med svål men t
Pepparstek

Pepparstek

600 g oxfilé av mittbit i 8 bitar. 16 msk krossad peppar (vit och svart blandad). 11 dl cognac. 14 msk finhackad schalottenlök
Skomakarlåda

Skomakarlåda

Klassiker som man kan göra på många olika sätt. Tillbehören kan man variera efter tycke och smak men grunden är utskuren biff eller oxfilé, potatispuré och bacon
Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 700 gram oxfilé , mittbiten 1 kg potatis(ar) , tunt skivade 0 odefinierad rapsolja , till stekning 0 odefinierad smör 0 odefinierad salt 0 odefinierad peppar Vitlökssmör 75 gram smör 3 st vitlöksklyftor , pressad eller riven 2 msk persilja 10 droppe(ar) worcestershiresås Köp receptet
God o mör renstek

God o mör renstek

Servera med goda tillbehör och ni har en underbar festmåltid utan större ansträngning. festmåltid deluxe