130 st
fläderblomsklasar 3 st stora citroner 1,5 liter vatten 1,5 kg strösocker 50 g citronsyraLägg blomklasarna i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter. Borsta citronerna i varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg ner skivorna tillsammans med fläderblommorna. Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra. Häll den heta vätskan över fläderblommor och citronskivor. Täck med lock och låt saften stå i 3 dagar. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor. Förvara i kyl. (Den kan också frysas för längre hållbarhet.)
1,5 kg socker. 11 l vatten. 117 stora klasar av rallarros. 1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten
Ingredienser Portioner. Ger ca 3 liter 5 l svarta vinbär (färska eller frysta, tinade) 2 1/2 l vatten 5 dl strösocker /liter avrunnen saft 2 krm natriumbensoat per liter saft Lägg till i inköpslistan
1 l maskrosblommor, utan skaft. 11,6 l vatten. 19 dl socker. 12 citroner, saften. 11 l maskrosblommor, utan skaft 1,6 l vatten 9 dl socker 2 citroner, saftenKoka upp vatten och socker i en stor kastrull med lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.