Blanda i socker efter saftmängd och låt allt koka upp på nytt. Blanda sen i det med övrig saft. 10,5 dl citronsaft. 15 dl strösocker, per liter avrunnen saft. 11 krm natriumbensoat, per liter avrunnen saftSå här gör du Skölj och rensa jordgubbarna, dela dem i halvor. 3 Blanda rabarber och jordgubb med citronsaft och vatten i en gryta. 4 Häll upp fruktmassan i en silduk och låt saften rinna av i cirka 30 minuter. 5 Mät saften och häll upp i en ren gryta. 6 Skumma saften noggrant. 7 Blanda i natriumbensoaten i lite av den varma saften. 8 Häll saften i ordentligt ren-gjorda flaskor
Ger ca 3 liter 5 l svarta vinbär (färska eller frysta, tinade) 2 1/2 l vatten 5 dl strösocker /liter avrunnen saft 2 krm natriumbensoat per liter saft Lägg till i inköpslistan