11 l
maskrosblommor, utan skaft 1,6 l vatten 9 dl socker 2 citroner, saftenKoka upp vatten och socker i en stor kastrull med lock. Skölj blommorna (kronbladen) noga och lägg dem i kastrullen. Låt koka lugnt under locka i ca 1 timme. Rör ner citronsaft och sila bort blommorna. Smaka av och se om det behövs tillsättas mer citronsaft. Häll saften på rena flaskor som hettats upp till 100 grader. Späd den koncentrerade saften med vatten vid servering.
1,5 kg socker. 11 l vatten. 117 stora klasar av rallarros. 1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten
Stärk kroppen med färsk maskros – här är 2 kurer Maskrossaft Ingredienser 8 dl vatten 4 ½ dl strösocker ½ liter maskrosblommor (bara det gula) Lite muskot (tar bort det beska) 1 msk citronsyra Gör så här
Förvara den koncentrerade maskrossaften i mindre burkar i frysen och plocka fram efter behov. Jag lyssnade till Christina i Radio Uppland som Lagar mat av ogräs,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.