Maskrossaft
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 l maskrosblommor, utan skaft
  • 11,6 l vatten
  • 19 dl socker
  • 12 citroner, saften
  • 11 l maskrosblommor, utan skaft 1,6 l vatten 9 dl socker 2 citroner, saftenKoka upp vatten och socker i en stor kastrull med lock. Skölj blommorna (kronbladen) noga och lägg dem i kastrullen. Låt koka lugnt under locka i ca 1 timme. Rör ner citronsaft och sila bort blommorna. Smaka av och se om det behövs tillsättas mer citronsaft. Häll saften på rena flaskor som hettats upp till 100 grader. Späd den koncentrerade saften med vatten vid servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.