Kokt äppelsaft med kanel | Recept från Köket.se
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 kg äpplen, mogna och saftiga av valfri sort
  • 1 knappt 1 1/2 liter vatten
  • 11 st citron, saften, eller 3 krm askorbinsyra
  • 11 st kanelstång
  • 16 dl strösocker
  • 13 kg äpplen, mogna och saftiga av valfri sort knappt 1 1/2 liter vatten 1 st citron, saften, eller 3 krm askorbinsyra 1 st kanelstång 6 dl strösockerSkölj äpplena och dela dem i halvor. Lägg alla ingredienser utom sockret i en stor kastrull och koka långsamt upp under lock tillls äpplena börjar koka sönder. Sila ned saften i en rostfri kastrull genom en silduk. Koka upp, rör ned sockret och gör ett nytt kort uppkok. Häll upp på väl rengjorda och varma flaskor (ursköljda i varmt vatten). Låt kallna och förvara sedan svalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.