16 dl
strösockerSkölj bären. Lägg dem i en gryta och häll på vattnet. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i grytan. Lägg även ner själva vaniljstången. Koka upp och låt sedan koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. Kläm bären mot grytans kant så att saften pressas ur.
1 Häll
upp bärmassan i en silduk och låt den självrinna cirka 30 minuter.
1 Skölj
ur grytan och häll tillbaka saften i den. Tillsätt sockret och låt saften koka några minuter under omrörning så att sockret löser sig. Ta grytan från värmen och skumma noga.
1 Häll
upp saften på varma, väl rengjorda flaskor. Fyll ända upp och sätt på lock eller kork och låt saften kallna. Förvara saften mörkt och svalt eller i kylskåpet.
1,5 kg socker. 11 l vatten. 117 stora klasar av rallarros. 1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten
Avlägsna det gula på citronskalen med hjälp av en potatisskalare eller en skalstrimlare. Lägg det i en skål tillsammans med sockret och det kokande vattnet
toppa med Victoria Prosecco. Här nedan kommer originalreceptet. toppa med Victoria Prosecco. Syrran och jag vevade ihop en god fördrink till lite altanhäng
130 cl mousserande vin (med eller utan alkohol). 1Fyll därefter på med is i vardera glas. 1Häll i flädersaften och toppa med kallt bubbel. 1Rör försiktigt om och garnera med myntablad eller en tunn skiva lime eller citron
Späd med kallt vatten vid servering. Skölj rabarbern och skär i mindre bitar. Koka rabarber, vatten och kryddor under lock tills rabarbern mosar sig, cirka 10 minuter
Häll den varma grädden, lite i taget – ungefär som om du skulle göra en majonnäs i den smälta chokladen samtidigt som du rör kraftigt med en slickepott
Mosa bären mot grytans kant med en slev eller liknande. Rödavinbärssaft (recept från 'Vår kokbok'). I helgen plockade jag av våra vinbär från vår spaljerade röda vinbärsbuske, som växer i bakkanten av vårt ena trädgårdsland
På den fina bloggen Frostrosor hittade jag ett recept på rödvinbärssaftmedvanilj. Har syltat och saftat hela helgen så nu kommer det sådana recept på löpande band här på bloggen, men är det bärtider så är det
Receptet hittade jag i tidningen Året runt, men jag har ökat mängden vanilj. )Det här receptet passar jag även på att anmäla till månadens blogg på Matfeed där jag lägger upp en del av mina recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.